"روز بسیار پرافتخار دانشجو را به محضر دانشجویان عزیز سراسر ایران، اساتید و فرهیختگان تبریك می گویم و خوشحالم در دانشگاهی 16 آذر امسال را حضور دارم كه جزو اولین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم برای فعالیت مجدد این دانشگاه پرافتخار بودیم.
16 آذر سرآغاز نقطه عطف جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است. جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است. در دهه 1330 حادثه 16 آذر درخشش خاصی داشت. شریعت رضوی، قندچی، بزرگ نیا، دانشجویان به خون خفتهای كه پرچم حركت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند.
جنبش دانشجویی یك حركت به هم پیوسته است. این حركت هم برای استقلال است و ضد استعمار است. هم برای آزادی است و ضداستبداد است.
عده ای بودند و شاید هنوز هستند كه جنبش دانشجویی را باور نكردند و اگر هم می دیدند از سر نفرت روی برمیتابیدند. اما امروز روزگاری نیست كه كسی جنبش دانشجویی را منكر شود. گرچه برخی می خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصر كنند.
این جنبش ممكن است حوادثش شان نزولهایی داشته باشد، در دهه 40 حوادثی دارد با شرایط خودش، اما اساس جنبش دانشجویی یك حركت مستمر هست، وجود دارد و خواهد بود.
جنبش دانشجویی یعنی حركت دانشجویی در دورانی مشخص. حزب ممكن است امتداد داشته باشد. عدهای اعضای حزبی باشند و تا آخر عمر هم عضوش باشند. اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوی ادامه دارد اما به مفهوم عضویت در یك دانشگاه به عنوان كسی كه دانش را میآموزد دورهای دارد. 4 سال 6 یا 8 سال و بیشتر و كمتر. و یكی از دلایل زنده بودن حركت دانشجویی، محدودیت همین دوران است. شما وقتی در دوران خاصی فعالیتی را شروع میكنید و میدانید پایانی دارد، قدر آن دوران را بهتر می دانید تا كسی كه وارد صحنهای می شود كه بداند برایش پایانی نیست.
جنبش دانشجویی علاوه بر اینكه از لحاظ حضور افراد دوران مشخصی دارد، اما از لحاظ پیوستگی حركت، حركتی دائم است. همه دانشجویان همان خط و راه را دنبال كردند. در نهضت اسلامی، همه جا دانشگاه جزو پیشتازان حركت بود. جزو والسابقون السابقون، اولئك المقربون بود. به گزارش تسنیم، روحانی افزود: از سال 42 در كنار روحانیت دانشگاه حضور داشت و فعال بود و همان زمانی كه بزرگانی از روحانیت به زندان رفتند، بزرگانی از دانشگاه مانند مهندس بازرگان هم به زندان رفتند. همان دورانی كه در حوزه های علمیه و مساجد و منابر حركت انقلابی توسط بزرگان روحانیت به رهبری امام ادامه یافت، در دانشگاه هم امسال طالقانیها، شریعتیها، مطهریها، بهشتیها، مفتحها، به صحنه آمدند. سخن گفتند و در برابر استبداد و حامیان خارجی آنها، استعمار و مزدوران داخلی آنها ایستادگی كردند. مقاومت كردند. پس دانشجو و دانشگاه، پیشتاز بوده در نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی و تثبیت انقلاب اسلامی.
و در دوران دفاع مقدس؛ آن همه اساتید، دانشجویانی كه به جبهه آمدند، در جبهه بودند، شهید شدند، جانباز شدند، آزاده و یا به عنوان ایثارگر خدمت كردند و جهاد كردند و برگشتند و امروز نیز بار مسئولیت را برای بخشی از اداره كشور یا جامعه برعهده دارند.
ما در شرایط خاصی امروز قرار گرفتهایم. در این شرایط خاص دانشجو نیز باید پیشتاز باشد. البته كه من قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد. دانشجو باید دیدهبان و ناظر باشد. دانشجو باید نظارت كند. اگر هم دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد كند، لااقل نسبت به دولت انتقاد كند. بنابراین به این دلیل گفتم كه فعلا دیوار دولت از همه دیوارها كوتاهتر است و هركس به مناسبتی از گوجه فرنگی گرفته تا انرژی هستهای نقدش را به دولت روا می دارد. البته دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار میكند. ما بدون نقد نمیتوانیم پیشرفت كنیم.
انتقاد و پذیرش و دانش و علم دو روی یك سكه هستند. هم پرسشگری نیاز داریم و هم نقد و پژوهش. گرچه دانشجو وظیفه اصلیاش دانش پژوهشی و دانش جویی است. علم و دانش را فراگرفتن. عالم و فرهیخته و نخبه شدن. اما این تنها وظیفه یك دانشجو نیست. دانشجو به دانشگاه نمیآید كه از لحاظ علم و دانش پلههای پیشرفت را طی كند. او میخواهد از لحاظ فرهنگ، از لحاظ احساس مسئولیت، از لحاظ مشاركت اجتماعی، از لحاظ نقادی، نقادی قدرت، دانشجو در پی حكمرانی و تصرف میز قدرت نیست. در پی عالم شدن است. به گزارش تـــــسنیم، روحانی ادامه داد: دانشجو بهترین منتقد پرنشاط از دولت است. قدرت و حاكمیت نقد می خواهد. حاكمیت، قدرت و همه آنها كه صاحبان قدرت در جامعه هستند، باید به نقد افتخار كنند كه بالاتر از پیامبر كسی نداریم و او در میان اصحابش و یارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود. و مولای ما امیرالمومنین نیز در دوران حكومتش از نقد نقادان استقبال میكرد. دولت به سهم خودش از نقد استقبال می كند و دانشجو علاوه بر مسئله دانش پژوهی و یادگیری علم و دانش و رسیدن به مرتبه كمال باید احساس مسئولیت كند.
دانشجو باید بداند عضو این جامعه است؛ از محیط اجتماعی داخلی و خارجی تاثیرپذیر است و اتفاقا دانشگاه جایگاه و قدرتی است كه می تواند تاثیرگذار در جامعه، در حكومت و در اداره كشور باشد. مگر می شود دانشجویی در دانشگاهی درس بخواند و فقط به فكر واحد باشد؟ واحدهایی كه گذرانده و واحدهایی كه باید بگذراند. مدركی كه باید بگیرد. می شود دانشجویی در دانشگاه باشد و نسبت به مسائل مهم جامعهاش بیتفاوت باشد؟ می شود دانشجوی كشور ما نسبت به آینده وضع آب در كشور، وضع محیط زیست در كشور، وضع انرژی در كشور، یا در بخش نرمافزاری، وضع فرهنگ در كشور، وضع آسیب های اجتماعی در كشور بی تفاوت باشد؟ مگر شدنی است؟
مگر می شود ما در یك جامعه ای زندگی كنیم و نسبت به مسائلی كه سرنوشت خودمان، خانوادهمان، ملتمان، جامعهمان، منطقهمان را تحت تاثیر میگذارد بی تفاوت باشیم؟
نمی خواهم بگویم دانشگاه خانه احزاب است؛ حزب كار دیگری می كند. ممكن است عده ای از دانشجویان هم شاخه دانشجویی حزبی باشند كه آن بحث دیگری است اما اساساً دانشگاه و دانشجو در كلیت خودش دنبال كار حزبی نیست و دانشگاه خانه احزاب نیست. اما در عین حال دانشگاه جایی است كه دانشجوی ما باید بفهمد در جامعه چه می گذرد. باید صاحب نظر باشد. باید دارای انجمنهای علمی و فرهنگی باشد. باید نسبت به مسائل داخلی و خارجی خودش بتواند به خوبی بفهمد و نقد كند و اظهارنظر كند.
كار بزرگی در انقلاب اسلامی ما رخ داده است. هیچ كس نمی تواند بازگشت به گذشته بكند. در انقلاب اسلامی ما حاكمیت ملی به عنوان یك ارزش بزرگ انقلابی و ملی است. در انقلاب اسلامی ما مردمسالاری به عنوان یك اصل بزرگ و حقوق اساسی است. در كشور ما صندوق رای به عنوان مبنای مشروعیت سیاسی و حقوقی است. ما نمی توانیم این حقوق اساسی را كنار بگذاریم. باید از این حقوق اساسی مان حراست كنیم. صیانت كنیم. نگهداریم. دیگر در دنیایی نیستیم كه بگوییم كاری به مردم نداریم. افكار عمومی به ما ارتباطی ندارد. قضاوت عمومی به ما ارتباط ندارد. اگر من میخواهم مسئولی را تعیین كنم، نسبت به دانشگاه، به نظر دانشگاه چه كار دارم؟ وزیری را برمی گزینم با صاحبان نفوذ هم سر و سری خواهم داشت و رای اعتمادی می گیرم و او هم بر مسند قدرت می نشیند. مبنای این دولت این چنین نیست.
مبنای ما از روز اول این بود كه در همه امور تخصصی با صاحبان آن امر در مشورت باشیم. من بسیار خوشحالم در این رفت و آمدها و رای اعتمادها یك نظرسنجی بسیار خوبی در دانشگاه ها صورت گرفت. و آن نظرسنجی تایید كرد راه دولت یازدهم در دانشگاهها مورد تایید اساتید و دانشجویان است. به گزارش تسنیم، روحانی افزود: دولت نسبت به دانشگاه ها، خط و راهی كه داشته یكی است و از آن راه بازگشت نخواهد كرد. وزیر علوم جدید هم ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود. همان راهی كه بنا بود نیلی منفرد طی كند و نگذاشتند؛ بنا بود دكتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند؛ دكتر فرجی دانا آمد و برعهده گرفت. ادامه راه برای دكتر فرجی دانا ممكن نشد. همان راه را دكتر نجفی ادامه داد. و همان راه را قرار بود دكتر نیلی احمدی ادامه دهد، و همان راه را قرار بود دكتر دانش آشتیانی ادامه دهد، و امروز دكتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.
راه ما و مسیر ما همانی است كه از روز اول به شما وعده دادیم. عهد ما با شما شكستنی نیست. ما برای حل معضلات داخلی و برای حل معضلات خارجی باید دست به دست هم بدهیم. اگر مسائلی در داخل كشور داریم، كی باید حل كند؟ كی باید اعلام نظر كند؟ البته در بخش اقتصاد اساتید دانشگاه چه از طریق بیان حضوری و چه از طریق نامه، ایمیل، در تورم و ركود و ... نظرات خود را به مسئولان و دولت اعلام كرده و میكنند كه از همه آنها تشكر می كنم. من دلم می خواهد دانشگاه ها بیش از آنچه تا امروز فعال بودند، برای حل معضلات كشور فعال شوند. اعلام نظر كنند. نقد دلسوزانه داشته باشند. راه حل به ما ارائه كنند. البته من صبح در مجلس شورای اسلامی در نطق تقدیم بودجه سال 94 بر این نكته تاكید كردم كه وقتی پارسال بودجه را تقدیم می كردم در مجلس اعلام میكردم كه تورم ما به 35 درصد و در سال بعد به دنبال تورم 25 درصدی هستیم، برخی توسط نامه و یا حضوری آمدند و نقد كردند و گفتند چرا قول دادی، شدنی نیست. امكان ندارد بتوانیم در عرض چند ماه تورم را به 35 و سال بعد به 25 برسانیم. اما به همت كارشناسان و كمك مردم به خاطر اعتماد مردم به دولت كه بزرگترین سرمایه دولت است. برمبنای همین اعتماد انتظارات تورمی شكل می گیرد. خوشبختانه پارسال ما توانستیم به وعدهمان وفا كنیم و به 35 و كمتر برسانیم و امسال الحمدلله همینجا از هدفی كه برای پایان سال اعلام كرده بودیم و گفته بودیم 25 درصد، به مراتب بیشتر جلو رفتیم و امروز تورم ما بین 17 و 18 درصد است.
كار دولت در بخش اقتصاد و سیاست خارجی و مسائل اجتماعی، درست است كه یكی از عزیزان از هوای تهران و كلانشهرها نقد كرد كه درست است و من همینجا به وزرای مربوطه می گویم كل نقدهای امروز و نطقها را بررسی كرده و نتیجه را به من گزارش بدهید كه هرچه شدنی است انجام دهیم.
ما در همه این زمینه ها قدمهای بلندی را برداشتیم با همت شما، با كمك شما. در سیاست خارجی هم همچنین. امروز جایگاه ایران در افكار عمومی دنیا و در میان سیاستمداران با چند سال پیش زمین تا آسمان متفاوت است. مردم سراسر جهان به فضای ایران و به امنیت ایران اعتماد كردند و شما می بینید كه هتل های ما كه در سال 91 همه خالی بود و 92 تا حدی رونق یافت در سال 93 هیچ هتل قابل ذكری در سراسر كشور و بخصوص در مناطق گردشگری نه در زمستان بلكه تا تابستان سال آینده پر شده اند. صدها و هزاران شركت امروز منتظر شرایط آینده هستند كه وارد ایران شوند و كشور را از لحاظ سرمایه گذاری تامین كنند. حالا اقلیتی البته داریم كه از این وضع خیلی خوشحال نیستند آنها هم انشاءالله از منافع زودگذرشان بگذرند. سیاست خارجی ما هرچه موفق باشد به نفع این مردم و كشور است و به نفع ثبات كشور. آنها كه امروز مسئولیت سیاست خارجی را بردوش دارند از رئیس دولت گرفته تا وزیر امور خارجه و همه كارشناسان، افرادی انقلابی و چهره هایی هستند كه سوابقشان در انقلاب برخی از آنها مربوط به روزهای اول انقلاب است.
یك عده تازه به دوران رسیده كه البته ما به آنها هم احترام می گذاریم، نمی خواهد اینقدر نسبت به آینده و ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام دلنگران باشند. ما همه باید در ارزشها اجماع نظر پیدا كرده و نظر مشترك پیدا كنیم. امروز دنیا باور دارد كه مذاكرات ما یك مذاكرات جدی و منطقی و روبه جلو است. قبلا هم همینطور بوده ولی باور نمیكردند. امروز دنیا قبول دارد كه جمهوری اسلامی ایران مسلح به سلاح منطق و عقلانیت است. امروز همه قبول دارند كه جمهوری اسلامی ایران ضدخشونت و افراطی گری است و اگر نبود چطور اعلام جمهوری اسلامی ایران برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اتفاق آرا و مخالفت فقط دو سه كشور مثل آمریكا و اسرائیل به تصویب جهانی می رسد؟
قولی كه به مردم در همه زمینه ها این دولت داده، به قولش پایبند است و هركجا منافع و مصالح و امنیت ملی ما و حقوق ملت ما در پیش باشد و بدانیم راهی كه می رویم برای احقاق حقوق ملت و منافع ملی است، نه از انتقادی می ترسیم و نه از تخریبی و نه از فریاد و سرو صدایی باك داریم.
راهی كه ما گفتهایم ما همانیم و همان هستیم. منتهی برای آنكه بتوانیم به پیروزی و اهدافمان برسیم كه اهداف دانشگاه و دولت یكی است، اهداف جامعه و دانشگاه یكی است، نیاز به همفكری و همراهی داریم. باید دست به دست هم بدهیم و من خواهش می كنم از دولت نقد كنید و از دولت در جایی كه تشخیص می دهید راهش درست است حمایت كنید. بدون حمایت شما و بدون نقد شما ما نمیتوانیم به نقطه هدف و مقصد نهایی دست پیدا كنیم.
یك بار دیگر روز پرافتخار دانشجو را به همه شما تبریك می گویم. از تلاش
آقای دكتر هاشمی و آقای دكتر فرهادی برای ادامه راهی كه جزو مطالبات و
خواست مردم است تشكر و سپاسگزاری و قدردانی می كنم. "
گزارشاتی رسیده كه زیرمیزیها تبدیل به رومیزی شده
رییسجمهور با بیان اینكه خدا نكند به مرزی رسیده باشیم كه قبح فساد شكسته شده باشد، گفت: اما گزارشاتی به گوش میرسد كه زیرمیزیها تبدیل به رومیزی شده در حالیكه در قدیم بیشتر زیرمیری مطرح بود یعنی قبح این مساله وجود داشت.
وی با بیان اینكه نباید در برابر فساد عقبنشینی و اعلام ناتوانی كنیم، تاكید كرد: عقبنشینی در برابر فساد به معنای زیر پا گذاشتن بالاترین وظیفه یعنی امر به معروف و نهی از منكر است و در واقع به معنای از دست دادن نظام و انقلاب خواهد بود. ادامه و گسترش و تعمیق فساد به معنای در خطر افتادن اصل نظام و انقلاب است.
رییسجمهور با بیان اینكه مردم نوكر اسم جمهوری اسلامی نیستند، اظهار كرد: مردم نوكر اسلام و جمهوریت هستند یعنی مردم میخواهند هم جمهوریت یعنی اراده مردم و هم اسلامیت یعنی فرمان خدا اجرا شود.
وی با تاكید بر اینكه امروز باید كمربندها را محكمتر ببندیم تصریح كرد: چند ماه پیش كه برای ارائه گزارش مبارزه با فساد خدمت مقام معظم رهبری رفتم ایشان فرمودند در این مسیر جدی باشید و تا هر جا كه باشد اقدام كنید و من حمایت میكنم. پس وقتی رهبری روی این مساله حساس هستند و چنین پافشاری میكنند قوای سهگانه نیز باید دقت و پافشاری لازم را داشته باشد و مردم هم به صحنه بیایند. مردم بدانند اگر خودشان به صحنه نیایند و فداكاری نكنند موقعیت ما در حد لازم و كافی بر امر مبارزه با فساد نخواهد بود چرا كه ما نیازمند نظارت عامه هستیم و این ولایت را باید نسبت به هم اعمال كنیم پس اگر میخواهیم رحمت خدا شامل ما شود در این زمینه باید امر به معروف و نهی از منكر كنیم.
روحانی با طرح این سوال كه چرا یك رسانه تهمت میزند كه یك منكر آشكار است، ادامه داد: چرا یك رسانه یك قوه را استهزا میكند و یا یك فرد را بزرگ و فرد دیگر را خار میكند و چرا عدهای در زیر تابلوی كار خیر به فساد میپردازند و با آن برخورد نمیشود؟
وی با بیان اینكه در مساله مبارزه با فساد اول رییسجمهور و قوه مجریه و قوه مقننه و قضاییه باید به صحنه بیایند، خاطرنشان كرد: همه قوا و بعد مردم در مساله مبارزه با فساد باید به صحنه بیایند همچنین نهادهای مدنی و روزنامهها، چون مردم و دستگاه اجرایی به تنهایی نمیتوانند در این مساله كار كنند و باید تمام سندیكاها، انجمنها و احزاب و گروهها نقش خود را ایفا كنند چرا كه بدون رسانه و بدون مبارزه عمومی و آمدن جامعه مدنی و حضور مردم در صحنه نمیتوانیم به نتیجه برسیم.
رییسجمهور در ادامه به روایتی از امیرالمومنین (ع) در هنگام آمدن به بازار كوفه اشاره كرد و گفت: مگر با برتریجویی بر یكدیگر و فساد و آلودگی میتوانیم به بهشت و سرای آخرت و رضوان خدا دست یابیم.
راهحل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح شفاف و كوتاه است
روحانی با بیان اینكه یك راهحل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح، شفاف و كوتاه است، خاطرنشان كرد: هر چه كار مردم را طولانی كنیم در آن فساد رخ میدهد چرا كه فساد در تاریكی رشد میكند پس باید مقررات شفاف باشند.
وی افزود: مجلس باید قوانین و نظارتش شفاف باشد و قوه قضاییه هم كه پایان كار است باید بتواند دقیق و سالم و عادلانه عمل كند یعنی خدا نكند كه فساد به قوه قضاییه برسد.
رییسجمهور به برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اشاره كرد و گفت: این سمینار در صورتی موثر است كه پایان امروز به پنج راهحل روشن برای عمل برسیم و اثر آن را سه ماه دیگر در جامعه ببینیم و سمینار دیگری تشكیل دهیم و اگر خدای ناكرده این سمینار مثل برخی دیگر از سمینارها باشد نمیتوانیم به هدف بلند آن دست یابیم.
روحانی در ابتدای صحبتهایش ضمن گرامیداشت اربعین حسینی (ع) با بیان اینكه اباعبداللهالحسین (ع) به عنوان مظهر ایستادگی و آزادگی در برابر ظلمها و فسادها بود، گفت: قیام اباعبداللهالحسین (ع) ایجاد صلاح و اصلاح در جامعه و مبارزه با انواع مفاسد بود.
وی با بیان اینكه یكی از مهمترین اهداف و موضوعات مربوط به اصل انقلاب، موضوع مبارزه با فساد است، تصریح كرد: همواره در طول نهضت اسلامی از رژیم گذشته به عنوان رژیم فاسد پهلوی یاد شده است و یك عامل مبارزه و دلیل حركت مردم برابر رژیم شاه این بود كه آن را رژیمی فاسد و مفسد میدانستند پس مردم انقلاب كردند تا كشور از فساد بازسازی شود و هیچ مفسدی بر صندلی حكومت و ریاست تكیه نزند. خدا نكند ما در مبارزه با فساد ناتوان باشیم چرا كه به مفهوم ضعف و ناتوانی انقلاب اسلامی و دست نیافتن به یكی از اهداف مهم انقلاب است.
روحانی خاطرنشان كرد: موضوع فساد از دید مردم چنین است كه یا مسئولان میدانند و در برابر فساد نمیایستند پس خودشان آلودهاند و در واقع كل نظام و انقلاب زیر سوال است و یا اینكه نمیدانند و اگر میدانند ناتوان در مبارزه هستند پس یعنی دولت اسلامی دولتی ناكارآمد است.
وی با بیان اینكه فاسد بودن و ناكارآمد بودن نظام از دید مردم به معنای آن است كه ما به یكی از مهمترین اهداف انقلاب دست نیافتهایم، اظهار كرد: مبارزه با فساد و ریشهكنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، استبداد و ایجاد حاكمیت ملی است.
رییسجمهور با اشاره به اینكه امام بزرگوار ما در زمینه مبارزه با فساد و تبانی در بخشهای مختلف سخن گفتهاند، افزود: مقام معظم رهبری نیز مساله فساد را در كنار فقر و تبعیض قرار دادند و خواستهاند جامعه ما از فقر و فساد و تبعیض مبرا باشد.
روحانی با اشاره به اینكه امروز هدف اولیه دولت این است كه كشور از لحاظ اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشكلاتی كه در سالهای گذشته با آن مواجه بوده رها شود، گفت: در سالهای گذشته مردم از تورم بالای ۴۰ درصد در فشار بودند و كشور رشدی نداشت و یا رشد منفی یعنی منفی ۹ درصد را در دو سال تجربه كرد و همچنین بیكاری و عدم اشتغال مشكل روشن همه خانوادهها بود و ارتباط ما با جهان دچار اختلال بود و همچنین آسیبهای اجتماعی نگرانكننده وجود داشت بنابراین مردم در حماسه سیاسی ۲۴ خرداد شركت كردند تا دولتی كار را آغاز كند كه بتواند این معضلات را حل و فصل كند.
وی با بیان اینكه هدف مردم در آمدن به صحنه انتخابات و ایجاد حماسه سیاسی، ایجاد دولتی بود كه بتواند برای معضلات اساسی جامعه راه حل پیدا كند، تصریح كرد: اگر دولت در پیدا كردن راهحل و یا اجرای آن ناتوان باشد به معنای ناكارآمدیش خواهد بود. روحانی با بیان اینكه برای عملكرد خود به معیار رضایت خداوند و رضایت مردم نیاز داریم، گفت: تشخیص رضایت خداوند كار خیلی مشكلی نیست اما لمس آن برای همه جامعه شاید آسان نباشد اما در مورد رضایت مردم، امیرالمومنین (ع) خطاب به ابوبكر فرمود در دوران ولایت چیزی را برای عموم مردم بخواه كه برای خودت و خانوادهات میخواهی. اگر مردم احساس كردند، فرزندان و برادران و خواهران و مادران مسئولین هستند و دیدند كه رییسجمهور یا روسای دیگر قوا و وزرا و مقامات و قضات و نمایندگان مجلس آنچه برای بچههایشان میخواهند همان را برای مردم میخواهند، در این صورت رضایت عموم مردم حاصل میشود.
وی با بیان اینكه اگر در جامعهای فساد باشد و كار اداری با رشوه حل شود، طبقات ساختمان با رشوه مرتفع شود و جنگل و مرتع به عنوان منافع ملی كشور مورد دستاندازی قرار گیرد، گفت: آنچه به عنوان مزایده و مناقصه مطرح است، اگر پشت و روی پرده داشته باشد مردم از این وضعیت راضی نخواهند بود. مقام معظم رهبری ذیل نامه مربوط به این سمینار خواستار تصمیمی قاطع، علمی، بدون ملاحظه برای مبارزه با فساد شدند كه این خواست عموم مردم است.
رییسجمهور با تاكید بر اینكه باید با فساد مبارزه كنیم تا كشور در ریل درست قرار بگیرد، گفت: در مبارزه با فساد نباید ملاحظه هیچ كسی را كنیم یعنی هر كس در هر مقام اگر به اموال بیتالمال و منافع عمومی كشور دستاندازی كند و باعث افزایش شكاف اجتماعی و فقر و بیكاری در جامعه شود باید در برابر او ایستاد.
روحانی با بیان اینكه برای ما اصل حكم خدا، رضایت پروردگار و حكم و رضایت مردم است، خاطرنشان كرد: مشروعیت سیاسی و حقوقیمان را از آرای مردم به دست میآوریم و حتی بخشی از مشروعیت شرعیمان مربوط به شور با مردم است.
وی با بیان اینكه فساد موریانهای است كه پایه را فاسد میكند گفت: باید فساد را همزمان با تورم و ركود و بیكاری از بین برد و با آن مبارزه كرد.
رییسجمهور با بیان اینكه متاسفانه فساد در جامعه ما وجود دارد و یك روزه تمام نمیشود، تصریح كرد: همه ما باید همه توان را به كار گیریم كه قدم به قدم فساد را كم كنیم و این كاهش باید به گونهای باشد كه برای مردم ملموس باشد یعنی مردم ببینند اراده جدی در سطح مسئولان بالا و میانی كشور برای مبارزه با فساد وجود دارد.
روحانی با بیان اینكه امروز ما رونق اقتصادی، شكستن ركود، توانمند كردن كشور و بالا بردن قدرت و ثروت ملی و همچنین پیشرفت علم و دانش در جامعه را دنبال میكنیم، گفت: مگر ممكن است به رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی برسیم و با فساد بخش خصوصی نمیتواند حضور داشته باشد و رقابت كند.
وی با تاكید بر اینكه انحصار عامل فساد است، گفت: باید با انحصارها مبارزه كنیم چون هر چیزی در جامعه رقابتی نباشد و منحصر باشد یعنی مدیریت انحصاری داشته باشد مشكلات ایجاد میكند و در مواردی كه متاسفانه انحصار وجود دارد باید نظارت دقیق داشته باشیم. باید شرایط رقابت در همه امور ایجاد شود چرا كه بزرگترین فساد از رانت اطلاعاتی آغاز میشود.
روحانی با بیان اینكه باید رابطه مردم را برای حل مسائل مهم روزمرهشان با كارمندان كاهش دهیم، گفت: باید رابطه مردم را با كارمندان از ۲۰ تا ۵۰ نفر به یك نفر برسانیم چون نظارت بر یك نفر آسانتر است و در این صورت میتوان سطح فساد را به یك نفر كاهش داد.
وی با بیان اینكه باید دولت الكترونیك را توسعه دهیم، گفت: مردم باید تمام مكاتبات اداری خود را از طریق سیستم الكترونیك قابل نظارت انجام دهند تا فساد كاهش یابد.
رییسجمهور با تاكید بر اینكه باید از فناوری نو برای مبارزه با فساد استفاده كنیم، اظهاركرد: اولین قدم در مبارزه با فساد ایجاد فرهنگ است چرا كه ممكن است همه جا كنترل درونی و معنوی حضور فعالی نداشته باشد یعنی گرچه وجدان افراد موثر است اما ممكن است در برخی موارد كارساز نباشد پس باید از فناوریهای نو استفاده كنیم تا رابطه مردم را با كارمند به حداقل برسانیم.
منبع خبر
متن مرقومه رهبر معظم انقلاب كه دیروز صبح (دوشنبه) توسط معاون اول رئیس جمهور در محل برگزاری این همایش در سالن اجلاس سران قرائت شد، به شرح زیر است:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میكنم، لكن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بكند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی كه از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفكری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد كه نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده كنند. توقع من از آقایان محترم این است كه چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا كنند. موفق باشید.»
ده ییر لر، بیر گون شیطان الینده ری ب ری ساپلارلا یولدان كئچیردی. بیر ی دیوار دیبینده اگلشیب گلیب گئده نه باخیردی. او ، شیطانین الینده كی ساپلاردان خوشی گلیب ، سوروشدی : شیطان قارداش ! بو الونونده كی ساپلار ندی؟؟
: "بو ساپلار ، هر بیری بیر بنده مین هاچاری دی". سونرا باشدادی بنده لرین تك تك آدین ساییب ، رای لی ساپلاری گوستر مه یه.
: دیوار دیبینده اگ له شن ، شیطاندان سوروشدی: منیم ساپیم هانی ؟
: شیطان دئدی :" سنین كیمین لرینه ساپ ایستمز، شیطان بالام . سن اوزن دالیمجا گلیر سن."
دنباله رو های شیطان
نقل است ، روزی شیطان با نخ های رنگارنگ در دست از كوچه ای می گذشت. شخصی كنار دیوار نشسته بود و به رهگذران نگاه می كرد. او از نخ های رنگی در دست شیطان خوشش آمد ، از شیطان پرسید: شیطان جان! این نخ های رنگی چیه دستت گرفته ای ؟
شیطان گفت : اینها كلید های بندگان من است . بعد در حالی كه اسم بندگانش را نام می برد ، نخ های رنگی را نشان می داد.
شخص از شیطان سوال كرد: پس نخ زنگی من كو؟
شیطان جواب داد : افرادی مثل شما به نخ های رنگی احتیاج ندارید . دوست شیطونم. تو خودت دنبالم می آیی.
نمی خوا هم كسی را متهم كنم كه پیرو شیطان شده است. یا راه های او را دنبال نمی كند.
اما پیروی از راه باطل و اصرار و تاكید بر راهی به غیر از صراط مستقیم و به حق دانستن مقاصد كج به رغم آگاهی محض از خلاف و بی عدالتی و اطلاع كامل از شرایط و عملكرد ها تنها زایده ی گروه شیاطین است.
خدا به آدم های پست و رذلی كه ادای آدم ها را در می آورند ، لعنت كند.
بگویید الهی آمین.
ملاك من برای این حرف تعداد خانوارهای كوچ كرده، انبوه كارگران این منطقه در شهرستان های دیگر ، و ... و دلایل دیگری است كه خواهم نوشت.
وضعیت رفاهی و آسایش ملت از وضعیت ظاهری و نمودهای اجتماعی قابل ارزیابی است.
وقتی در یك منطقه صف نانوایی ها هنوز به اندازه صف های اجناس كوپنی دوران سازندگی طویل است. این امر نشان می دهد كه مردم از نظر اقتصاد در كجای خط فقر قرار دارند. وقتی بخواهی شغل و در آمد را در این منطقه بشماری ، به ده تا هم نمی رسد. كارمند، بازاری ، كشاورز بخت برگشته.
یادم هست روزگاری نه چندان دور در گرمی شایع شده بود. كه گرمی از لیست مناطق محروم خارج شد. آنوقت ها من هر چه گشتم نتوانستم سوراخی را كه این محرومیت از ان فرار كرده بود بیابم . چند وقت است كه صبح ها افراد را می بینم كه برای رفتن به سر كار (كارگری ) جلوی مسجد جامع - وسط شهر جمع می شوند. تعدادشان زیاد شده اند. بیشتر شا ن پیرمرد هایی اند كه ...
این حرف باعث نشود عده ای از مسئولین متعهد حضور افراد در ساعات اول روز در جلوی مسجد جامع را قدغن كنند!!!
***
مسئله ی منطقه آزاد تجاری و البته ساده تر بگویم آزاد شدن تجارت یا روان شدن تردد باعث رونق كسب مردم و ایجاد اشتغال و كسب در امد می شود.این در آمد زایی می تواند از بركات این طرح باشد كه به داد مردم می رسد.
500 كیلومتر از شهرستان مغان(خیلی ها لابد این واژه را مربوط به پارس آباد می دانند. نماینده محترم هم به منظور حفظ احترام این خیلی ها گفته اند طرحی را دارند ارایه می كنند كه واژه ی مغان به همه مناطق اطلاق شود.- خیالتان را حت).
چند وقت پیش عكس های خوشكلی از نماینده مان آقای موسوی، جناب آقای عاملی و برخی دیگر از جمله همین فرماندار محترم در همه جای خیابان های اصلی شهر نصب كردند و الان هم آویزان است. من می خواهم به خاطر این ژست های زیبایی كه این بزرگان در این پوستر ها گرفته اند ازشان تشكر كنم. وقعا عكس این بزرگان شهر را خیلی زیبا كرده.
ایجاد منطقه تجاری (اگر به مرحله ی عمل برسد) برای اهالی سودمند است.(اگر به مرحله عمل و بهره برداری برسد). 500 هكتار از زمین های شهرستان (البته مشخص نیست این 500 هكتار چه ناحیه ای از شهرستان گرمی را در بر می گیرد!) تسهیل و روان سازی تردد مرزنشینان و تجارت (چمدانی و غیره) در هر حال نقش به سزایی در وضعیت اقتصادی مردم خواهد داشت. پی گیری این طرح وظیفه همه بخصوص نماینده ی محترم جناب اقای موسوی است كه انشاءالله جدیت بیشتری به خرج دهند و كم كاری نكنند. البته اگر قرار باشد این كار به صورت فرمالیته روال اداری اش را طی كند ، مثل همین طرح راه ارتباطی شهرستان گرمی ، یا راه آهن اردبیل سالها بیش از بیست سال طول می كشد.لازم است كه نمایندگان استان این مساله را در اولویت وظایف شان قرار دهند و البته مردم را هم بی خبر نگذارند.یعنی حداقل بگویند كه در این مدتی كه اینجا به اصطلاح منطقه تجاری شده ، بعد از صادر كردن اعلامیه چه اقدامات دیگری در مراكز تصمیم گیری تهران , اعم از وزارت كشور و ورازت صنعت و معدن و مجلس درباره این طرح در حال انجا م است یا طرح مسكوت مانده است.
بهتر است نمایندگان محترم همه تلاششان را برای پیشبرد این طرح انجام دهند. با همه عقلایی كه می شناسند ، همفكری كنند . اگر هم در كارهای دیگر همفكری را نمی پسندند بهتر است در این مورد همفكری كنند.
چون دولت اصلاحات با صرفنصر كردن از نگاه سیاسی به منطقه و واقع بینی به وضعیت معیشتی مردم كار درستی انجام داده است كه اگر عزیزان دنباله كار را بگیرند قطعا به نتیجه می رسد.
لازم است دراینجا از نماینده ی پارس آباد و بیله سوار ، جناب آقای برومند نهایت تشكر و قدردانی و تشكر را دارم . ایشان كار شاقی را انجا م داده اند . مسئله ی طرح استان شدن پارس آباد را را هم پی گیری كنند . و با همكاری نمایندگان استان (حتی در صورت عدم همراهی شان ) این دنباله ی این طرح ها را بگیرند . انشاءالله كه به نتایجی قطعی خواهد رسید . اگر نه فواید جانبی بسیاری دارد كه فعلا جای بحث نیست.
مسئله معیشتی مردم از اهم مسایل است كه باید به آن توجه كرد. پیشرفت یا پسرفت یك منطقه به وجود معدن های طلا، نفت خیزی ، یا منابع خدادادی دیگر ربطی ندارد، اینها برخی از موهبت های الهی است كه در همه جا یافت نمی شود. مدیریت ( یعنی كاركردن سلول های خاكستری مغز ) و نه ژست مدیران لایق را گرفتن یكی از مهمترین راه های برون رفت از شرایط موجود است .
در تعجبم آیا نماینده ما اطلاعی از وضعیت ارتباطی ، اقتصادی موران و سایر مناطق ندارد یا اینكه منتظر است تا در دور بعدی نمایندگی شا ن به این مسایل رسیدگی كنند.
مسئله ی اول مسئله اشتغال و خالی شدن موران از سكنه است. كوچ هایی كه انتها ندارد همه به دنبال یافتن یك لقمه نان زندگی شان را می فروشند و مثل یك كولی آواره غربت می شوند .
مساله آب آشامیدنی یكی از معضلات موران است. فكر كنید هنوز كه هنوز است زنان و دختران (ناموسان این مملكت )اهالی كوردلر یا روستا های دیگر با الاغ از چشمه ها آب می اورند. این مایه ننگ مسئولان است.
این نوشته ادامه خواهد یافت.
بهتر است آقای موسوی به عنوان نماینده ی این منطقه این حرف ها و حرف ها و گرفتاری های دیگر ما را به اطلاع مسئولان رده بالای مملكت برساند .
كم كاری خبر نگاران یا كسانی هم كه ژست خبرنگاری می گیرند ، نیز در این میان مشهود است. یكی از همین عزیزان درباره ی گلایه ی یكی از شهروندان و موارد حواشی ان می گفت كه آنها گاهی وانمود می كنند كه فیلم می گیرند . قطعا دراین مورد هم كم كاری كرده اند و می كنند. وظیفه خبرنگار انعكاس حقایق است . اما وقتی یك خبر نگار ، خبر رسان دولت و حكومت می شود ، قطعا انتظار از او برای انعكاس درد و رنج اهالی یك منطقه نمی تواند انتظار نابجایی باشد.
این نوشته ها ادامه دارد.